Как да се справим с ръбовете и краищата на една топлоизолационна система?

Здравейте!

Полагането на топлоизолация е свързано със спазване на редица правила. В предишни наши публикации сме Ви предоставяли полезни линкове, от които сте имали възможност да се запознаете с някои от тях.

Целта на тази публикация е да Ви насочи към правилния начин за оформяне на ръбове и краища на една топлоизолационна система. Абсолютно всички краища на една ТИС с останалите конструктивни дейтайли трябва да са в състояние да поемат различните хигро-термични промени, които настъпват във формата на тези строителни елементи, които са ѝ съседни. Идеята е тези промени да не повредят връзките. Също така е много важно изпълнението на ръбовете и краищата на една топлоизолационна система да покриват всички изисквания, свързани с топлинната, корозионната и влажностната защита.

Както сами разбирате, трябва да се подходи внимателно при оформянето на ръбовете и краищата на една ТИС.

В Интернет открихме една статия, която разглежда подробно тези въпроси. Поради тази причина, считаме, че тя може да Ви бъде много полезна. Ето защо ще я споделим с Вас! От нея ще научите как да заработите различни профили при оформянето на краищата на една топлоизолационна система, за да сте сигурни в качественото ѝ полагане. Самата статия е достъпна от този линк: Ръбове и краища на топлоизолационна система

Надяваме се, че тази информация ще Ви бъде полезна!

Публикувано на топлоизолация и тагнато, , , , , , . Запазване в отметки на връзката.