Какви проблеми могат да възникнат при липсваща или некоректно положена хидроизолация на сутерени, приземни и подземни помещения?

Здравейте!

Както е известно хидроизолацията защитава едно помещение от проникване на влага в него. Във всяко жилище има такива места, които малко или много се намират под земята. Тук говорим именно за сутерени, приземни и подземни помещения. Рискът от Хидроизолация на сутерени, приземни и подземни помещениянахлуване на влага в тях е наистина голям, именно заради тяхното местоположение.

При липса на хидроизолация или при некоректно поставена такава, тези помещения могат да бъдат застрашени от навлизане на вода от почвата (от валежи; подпочвени води; от напоителни системи и други). Влагата ще проникне в стените и плочите и ще се просмуче и разпространи нагоре по стените и е възможно да засегне и други помещения. Особено внимание трябва да се обърне на проникналата капилярна влага в зидарията и бетонната конструкция на Вашата сграда.

Проблемите, които биха могли да настъпят са:

  • разрушаване на строителните материали с времето
  • образуване на подкожушвания
  • причиняване на изсоляване и отлепване на мазилките, положени вътрешно
  • създаване на условия за развитие на мухъл и плесен
  • нанасяне на щети над мебелите в помещенията и други

Какво може да се направи, за да предпазите сутерените, приземните и подземни помещения? Отговорът е много лесен – полагане на хидроизолация или поправка на повредите по вече съществуващата такава.

Това, което открихме в Интернет е една статия, която описва стъпките за правилно хидроизолиране на този вид помещения. Споделяме я с Вас с надеждата, че тя ще Ви бъде от полза: Хидроизолация на сутерени, приземни и подземни помещения

 

Публикувано на хидроизолация и тагнато, , , , , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.