Какво трябва да знаем за влажните и мокри помещения в дома ни?

Всеки един дом има помещения, които са подложени на непрекъсната влага. Водата им въздейства почти постоянно, а както е известно това може да се отрази много зле на тяхната конструкция, ако тя не е защитена. Името на тази защита е хидроизолация. Влажните и мокри помещения са:

  • Баня
  • Душ кабина
  • Кухня
  • Тоалетна
  • Перално помещение
  • Санитарно помещение и други.

Всички те се нуждаят от качествена хидроизолация. В противен случай се увеличава риска от просмукване на стените на съседните помещения с влага. Това само по себе си означава, че вече са създадени всички подходящи условия за развитието на неприятния мухъл, както и на плесен. Учените са доказали, че последните спомагат за редица заболявания, поради което ограничаването на тяхната поява и разпространение е от витална значимост. Сред другите потенциални проблеми са: неприятни миризми; образуване на тъмни петна; загуба на естетически вид за Вашето жилище и други.

Какви са изискванията към хидроизолацията за влажните и мокри помещения в домовете ни? Тя трябва да може да издържа на постоянна влага. Задължително е да осигурява сигурност, а изискването за еластичност е императивно. Много важен фактор също така е дадена хидроизолация да може да бъде обработена лесно, както и да се полага. Целта на последното изискване е да се избегне влагането на допълнителни разходи.

Ако се питате как да хидроизолирате Вашата баня или пък се чудите как да положите хидроизолация за душ кабината или кухнята Ви, то можете да получите отговор от следната статия: Хидроизолация на влажни и мокри помещения

Публикувано на хидроизолация и тагнато, , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.