Влага в жилището

Откъде идва влагата в жилището?

Места, от които влагата влиза в нашия дом. Изображението е благодарение на http://marisanbg.com

Един от най-важните въпроси, свързани с нашия дом е: Откъде идва влагата в жилището? Истината е, че това може да се случи от различни места. Влагата в жилището създава идеални условия за развитие на мухъл, който от своя страна е опасен за здравето ни. Доказано е, че той предизвиква болести по дихателните пътища, алергии и кожни заболявания.

Поради тази причина е много важно влагата да не бъде допусната в нашия дом. Тоест тя трябва да остане извън него или възможно най-бързо да бъде отведена там.

Самата влага е причинена от различни влияния. Една голяма част от тях са външни. Изображението по-горе може да Ви ориентира за тях. Обърнете внимание на улуците на жилището Ви. Влагата може да влезе в него през тях, ако те са запушени или некоректно уплътнени. Също така проверете за счупени или изместени от местата им керемиди. Течовете от водопроводи или от канализацията причиняват влага. Ако коминът на Вашето жилище е с дефектни връзки, то това е сигурен начин за проникване на влагата. Същото е в сила и за таванските прозорци.

Освен тези източници на влага в жилището Ви, съществува и възможността за образуване на конденз. Той се натрупва или по повърхността на строителните материали, или в тяхната вътрешност. През лятото не е изключено да се образува и мухъл в мазата Ви. Всъщност това е един специален случай, който може да се осъществи при температури над 35°С, както и при голяма влажност на въздуха.

За да разберете повече за местата, откъдето влагат влиза в жилището, можете да прочетете тази статия: http://marisanbg.com/bg/otkade-idva-vlagata-v-jilishteto/page/450/tipid/93#.UVKzQTe3SW-

В нея ще откриете и друга полезна информация по темата.

С уважение,

Екипът на Mnbuilder

Публикувано на хидроизолация и тагнато, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.